Har du en systemnøkkel?

gamle systemnøkler

På eldre låssystemer er det mulig å få kopiert opp nye nøkler uten rekvisisjon.

Dette er nøkler som mange går ut i fra at er kopisikre og en del av et sikkert låssystem i et borettslag, sameie eller en bedrift. Er låssystemet gammelt er ikke nøklene patenterte og det er mulig for frittstående aktører å produsere emner som kan brukes til kopiering av denne type systemnøkler. Disse nøkkelemnene er tynne fordi de inneholder alle profiler og kan derfor lett knekke ved bruk, noe som er et problem i tillegg til at sikkerheten ikke lenger ivaretas. Autoriserte låsesmeder vil avstå fra å kopiere opp nøkler som dette av etiske grunner.

Som låsesmeder ser vi ofte systemnøkler på kopiemner – og kunden er ikke alltid klar over at dette egentlig er en kopisikker nøkkel og at en nå bruker en nøkkel som før eller siden kommer til å knekke i låsen ved bruk pga dårlig kvalitet på emnet.

Det er altså flere problemstillinger ved dette; sikkerheten er ikke lenger ivaretatt og de piratkopierte nøklene er tynne og knekker lett i låsen.

Lurer du på om sikkerheten på låssystemet der du bor er ivaretatt? Har du et gammelt låssystem? Sjekk om din systemnøkkel er merket med PAT (patentert). Er du usikker så ta gjerne kontakt med oss så hjelper vi deg.

Vi har frem til 15. januar 2017 kampanje på nye låssystem der vi gir 25% på låssystem og 20% på elektronisk låssystem!

smart air låssystem
salto access

SMARTair

SALTO

Ønsker du mer informasjon om eller tilbud på låssystem?

Ta kontakt med LÅS1 på telefon 41 70 00 00 eller mail til post@las1.no